Istoric

La o iniţiativă curajoasă, în 1991 lua fiinţă firma SC ELKA PROD COM SRL, producător de piese mici vulcanizate din cauciuc. În scurt timp, în producţie se adaugă şi proceduri de ştanţare tablă, astfel că, pe lângă produsele existente, firma începe să producă şi simeringuri de diverse dimensiuni.

Paleta de produse creşte odată cu adăugarea de noi tehnologii : turnarea şi prelucrarea pieselor mici din aluminiu, precum şi injecție mase plastice, domeniu ce va deveni principal pe parcursul următorilor ani. Astfel, în 1997, pe lângă produsele vulcanizate din cauciuc (cu sau fără inserţii metalice), firma produce lagăre din aluminiu şi numeroase piese de schimb pentru aparate de uz casnic de provenienţă autohtonă (butoane, balamale, palete, fulii, roţi, garnituri, mânere).
Creşterile, atât cea economică, cât şi a paletei de produse, au condus la necesitatea dezvoltării parcului propriu de utilaje.
Pe lângă producţia propriu-zisă de piese din plastic, firma şi-a dezvoltat şi sectorul propriu de matrițerie, acesta deservind, pe lângă necesităţile proprii referitoare la matrițe, şi alte cereri venite din exterior.

În anul 2000 am dezvoltat un nou produs, jocul de logica si perspicacitate QUATRENE 3D, promovat la nivel naţional, prezent si în competiţii şcolare purtate la nivelul municipiului Oradea.

Cu fiecare produs nou creat ne-am perfecţionat din punct de vedere conceptual, iar odată cu noile produse ne-am dezvoltat şi portofoliul de brevete de invenţii, desene sau modele industriale. Pe lângă produsele mai mult sau mai puţin simple realizate din material plastic, am început producţia ansamblelor care, pe lângă componente realizate din injecţia de mase plastice, conţin şi diverse componente de natură electronică: corpuri de iluminat, lămpi (cupole) TAXI sau modele cu LED-uri.

Echipa

Cu un număr de 5 specialişti în dezvoltarea de produse, 12 angajaţi în activităţile de producţie şi 3 funcţionari TESA, echipa noastră se ghidează după normele manualului calităţii, a standardului ISO 9001:2008 si ISO14001:2005. Astfel, oferim produse de calitate proiectate 100% în incinta firmei noastre, precum şi servicii de înaltă calitate.

elka iso 9001iso 14001

Inovare

Pe lângă dezvoltarea propriilor produse, firma noastră este partener în diverse proiecte de cercetare, de inovare sau dezvoltare produse/tehnologii, la nivel naţional si internațional.